missió

Crear un nou model d’espai verd públic i autogestionat, basat en la recuperació ambiental i incorporant innovació tecnològica.

Dur a terme un projecte d’acció comunitària co-creant amb la ciutadania el model de gestió i governança, involucrant els col·lectius clau per al desenvolupament del projecte i l’enfortiment del teixit social del barri.

Creant espais verds optimitzats, podrem, a més de reduir la contaminació i les altes temperatures, construir noves formes de consum que afavoreixin l’economia circular i de proximitat, practicar formes d’agricultura ecològica dins del territori i educar-nos en l’aprofitament dels nostres recursos.

Volem que l’Hort del Clot serveixi d’exemple perquè aquest efecte es vegi replicat a les llars, comunitats i altres espais de la ciutat. Per a ser part de la solució a l’emergència climàtica on ens trobem.manifest

  • L’hort del Clot és un espai eco feminista autogestionat de recerca, innovació i empoderament ciutadà
  • L’hort del clot serà allò que juntes creguem necessari per transicionar aquesta ciutat en un espai regeneratiu, resilient on la vida i els recursos naturals estan posats al Centre.
  • A l’hort del Clot és un espai lliure i obert a totes les persones, no es tolerarà comportaments masclistes, racistes, classistes, xenòfobs, transfobs o qualsevol altre tipus de discriminació.
  • A l’hort del Clot no generem escombraries ni residus, si no restes, assegura’t de dipositar les teves restes al seu correcte lloc de reaprofitament.
  • Està pensat per incloure les necessitats de totes les persones i encoratjar que tota mena de col·lectius puguin col·laborar i sentir-se part. 
  • A l’hort del Clot sembrem llavors orgàniques, intel·lectuals i creatives.
  • És un organisme viu així que ajuda’ns a millorar, suma’t i sigues part de la solució.