L´Hort del Clot és un projecte participatiu obert a tota aquella persona que vulgui col·laborar i aprendre. És un nou model despai verd comunitari, un espai deducació ambiental i trobada ciutadana, on posar en comú necessitats i desitjos, per abordar, en conjunt, els reptes que ens trobem amb l’actual situació d’emergència climàtica.


El laboratori de la ciutat verda del futur, l'inici d'un camí cap a la sobirania alimentària, l'economia circular i el residu 0.

 

Es tracta d’un terreny d’approximadament 2.300m2 ( 1.860 m2+ 500m2 ) situat al barri del Clot a Barcelona, entre el carrer de la Verneda, el carrer Bilbao i el carrer Aragó.

El nou model d’hort urbà al Clot és el resultat de la col.laboració amb el veïnat, agents del districte, especialistes de cada àrea o tècnica de l’agricultura urbana i el model de vida ecològica. 

El projecte va ser guanyador dels processos participatius del Decidim.Barcelona, gràcies als quals el projecte comptarà amb una remodelació per l’adeqüació de l’espai. 

També intervé el departament de Mans al Verd de Barcelona amb qui portarem a terme el primer programa pilot de regeneració del sòl a la ciutat. 

Es tracta d'un innovador experiment d'economia social, un hort urbà, un espai social de barri per al coneixement i la cultura.